Title Image

Informatie paarden coaching

Informatie paarden coaching

Paarden coaching is een vorm van ervaringsgericht leren en oplossingsgericht werken. Hierdoor krijgen deelnemers alle ruimte om zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te komen. Onze paarden worden hierbij als spiegel en hulpmiddel ingezet bij het werken aan persoonlijke ontwikkeling, inzicht in gedragspatronen en verandering. Paarden coaching kan als een mooie ervaring gegeven worden, maar kan ook bij een specifieke hulpvraag of doelstelling op maat samengesteld worden.

De coaching wordt gegeven door onze instructrice én paardencoach Dieuwke van klink. Zij is speciaal opgeleid tot coach met behulp van paarden en werkt tevens als GGZ-Agoog in de specialistische GGZ.

Het praten maakt tijdens een sessie paarden coaching plaats voor ervaren. Paarden hebben namelijk geen woorden nodig en hoeven onze geschiedenis, rugzakken en/of successen niet te weten.

Wat ze wel nodig hebben is een coach die hen helpt, maar die ook de deelnemer ondersteunt.

Deze ondersteuning wordt geboden door Dieuwke van Klink:

‘’Ik vind het fantastisch om mijn werk in de psychiatrie met de paarden bij De Vosseburch te mogen combineren. Ik ondersteun deelnemers, van jong tot oud, door te vertalen wat het paard met non-verbale communicatie weergeeft. Tijdens paarden coaching werk ik samen met verschillende paarden en pony’s. Het leuke van paarden coaching is dat iedereen onafhankelijk van bewegingsreden het kan ervaren. Het is zo bijzonder wat we van paarden kunnen leren.’’

Door de paardentaal te kennen wordt het natuurlijke gedrag van het paard herkenbaar. Tijdens een sessie reageert een paard direct op een (on)bewust aandachtsgebied, wat met de juiste begeleiding van de paardencoach zorgt voor een proces van bewustwording. Dit maakt dat je als deelnemer met een portie zelfreflectie, nieuwe inzichten, verwerking en bovenal met een bijzondere ervaring naar huis gaat.

Tarieven: stuur ons een mail voor de tarieven.