Title Image

Informatie starterslessen

Overzicht van prijzen voor lessen en starterslessen

Informatie starterslessen

De starterslessen bestaan uit 5 lessen met verschillende thema’s. De lessen vinden elke zaterdag plaats van 14:00 tot 15:00. Elke les heeft een ander thema. De kinderen gaan in deze les een halfuur rijden en een halfuur op stal leren. In het half uur op stal leren ze om te gaan met de pony’s. Pony’s reageren op je houding en op je lichaamstaal. De kinderen leren hoe ze een pony het beste kunnen benaderen zonder dat ze schrikken van, bijvoorbeeld, onverwachte bewegingen. De kinderen leren ook hoe ze een pony het beste kunnen vasthouden en meenemen om te wandelen. Dit is handig om bijvoorbeeld de pony’s mee te nemen naar de rijbaan om daar te kunnen opstappen voor de (groeps-) lessen.

Daarnaast leren de kinderen ook om de pony’s te poetsen met de juiste borstels en hoe deze borstels gebruikt worden. Nadat de pony’s helemaal schoon zijn (en zandvrij!), leren ze om de pony’s op te zadelen en na de les weer af te zadelen. Een zadel en hoofdstel heeft heel veel onderdelen, waardoor het best een uitdaging is om op te zadelen en het hoofdstel om te doen. Om al deze onderdelen van het omgaan met pony’s in één les te leren is erg lastig, daarom besteden we nog een keer een herhalingsles aan alle onderdelen. Hierbij herhalen we het poetsen, opzadelen, afzadelen en wandelen met de pony. Op deze manier wordt uw kind niet alleen vertrouwd met het rijden op pony’s maar ook met het omgaan met pony’s

Tijdens het rijden leren de kinderen onder andere om te lichtrijden, om een pony voorwaarts te rijden en weer te laten stoppen en om te sturen in stap en draf. Wanneer de kinderen er aan toe zijn zullen zij ook hun eerste galop rijden. Ook voor het rijden geldt dat er elke startersles een ander thema is die samen de basis vormen van het paardrijden. Na de starterslessen  kunnen de kinderen doorstromen naar de  groepslessen.

De lessen zijn voor kinderen vanaf 6 jaar uit de omgeving van Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Nieuwveen, Langeraar, Ter Aar, Woubrugge, Hoogmade, Rijnsaterwoude, Papenveer, Zevenhoven, Kudelstaart, Korteraar, Kudelstaart, Aarlanderveen, Aalsmeer, De Kwakel, Leimuiden en natuurlijk ook voor alle omliggende dorpen. Inschrijven voor de starterslessen kan via de site via het kopje “aanmelden” op de startpagina.