MANEGE

Van ponystappen tot professioneel paardrijden.
De-Vosseburch---logo-veiligpaardrijden
FNRS logo

LIEFDE VOOR PAARDEN

Onze manege is het ontmoetingspunt voor paard- en ponyliefhebbers. We zijn aangesloten bij de FNRS en de Stichting Veilige Paardensport (SVP). De SVP heeft ons het veiligheidscertificaat Veilig Paardrijden toegekend. Zo bent u er zeker van dat onze accommodatie voldoet aan de laatste veiligheidseisen.

PENSION- BEWEGINGSSTAL
Voor pensionpaarden bieden we een unieke vorm van huisvesting, gebaseerd op het natuurlijke gedrag van paarden. De bewegingsstal is een optimale stallingsmethode voor groepshuisvesting. Individuele stalling is natuurlijk ook mogelijk. Kortom, op De Vosseburch kunt u ongedwongen genieten van al het moois dat paardensport te bieden heeft.

De-Vosseburch---logo-leerbedrijf

ACCOMMODATIE

Manege Vosseburch heeft de grootste accommodatie (indoor en outdoor) van de regio. Met 2 buitenrijbanen (20 x 40 en 40 x 60 meter) en 2 binnenrijbanen (20 x 40 en 30 x 60 meter), beide met eb-en-vloedsysteem. Er zijn paddocks, een longeercirkel, stap- en trainingsmolens, wasplaatsen en een weidegang met gelegenheid tot een aparte, individuele weide. Ook bieden wij voldoende trailerstallingen en parkeergelegenheid. En natuurlijk bent u welkom in onze kantine.

ONZE HUISREGELS

STARTERSLESSEN

Kinderen leren en ontdekken in kleine groepjes de beginselen van de paardensport. Vinden ze het leuk? Dan kunnen ze doorstromen naar de reguliere groepslessen (ma. t/m za.) om zich in groepsverband verder te ontwikkelen. De niveaus volgen elkaar automatisch op, van AA naar A, naar BB, B en L om uiteindelijk misschien wel te eindigen in Z. Alles kan!

INFORMATIE
TARIEVEN

GROEPS- EN PRIVÉLESSEN

Op verschillende niveaus en voor alle leeftijdsgroepen zijn er lessen. Overdag, in het weekend en zelfs ‘s avonds. Dressuur, springen of gewoon recreatief. Voor de afwisseling wordt er wekelijks gewerkt met verschillende thema's, waarbij alle onderdelen van de paardensport aan bod komen.

INFORMATIE
VAKANTIEROOSTER 2020

PONYSTAPPEN

Het hele jaar door, behalve in de zomervakantie, is er elke zaterdag van 15.00 tot 16.00 uur ponystappen o.l.v. een begeleid(st)er. Afhankelijk van het weer in de buiten- of binnenbaan. Kosten: 1 munt per rondje (1 munt = € 0,50). Muntjes zijn verkrijgbaar in de kaaswinkel.

G-LES

Voor mensen met een verstandelijke beperking is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Paardrijden vormt daarop een uitzondering. Het is heilzaam en ‘de paardentaal‘ tussen paard en ruiter is altijd heel bijzonder. Meer weten? Kom gerust langs om kennis te maken met onze paarden. G-Les wordt elke zaterdag gehouden van 09.00 - 16.00 uur.

PENSION- BEWEGINGSSTAL

Er is een keuze uit individuele buitenstallen of stalling in onze bewegingsstal. Deze laatste is afgestemd op het natuurlijke groepsgedrag van paarden. Zo bieden we paardeneigenaren de ideale manier om een paard te laten leven in een zo natuurgetrouw mogelijke omgeving. Sociaal, met bewegingsvrijheid, eten via een voerstation en een schuilplaats bij slecht weer. Neem voor meer informatie contact op met Iris van Klink via +31 6 30 75 35 96 of stuur een mail naar manege@vosseburch.com.

INFORMATIE

WEDSTRIJDEN

Onze onderlinge dressuur- en springwedstrijden worden regelmatig georganiseerd voor alle manegeruiters. Op elk niveau kan er op een gemoedelijke manier worden deelgenomen. Maandelijks organiseert de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub De Vosseburch officiële KNHS-wedstrijden op onze accommodatie.

WEDSTRIJDEN EN STARTLIJSTEN

ONZE PAARDEN

Op manege Vosseburch verblijven de paarden met veel plezier. Maak eens kennis met de dieren. Ze zijn ook reuze benieuwd naar jou.

ONTMOET ONZE PAARDEN

Ik vind het prachtig om te zien hoe de mensen van manege Vosseburch met de paarden omgaan.

Gerda de Vrieze - Koop

Ik voel me echt één met mijn paard. Dat heb ik op manege Vosseburch geleerd.

Nanda Drijver

De liefde van paarden zit diep bij mij. Ik vind het fantastisch om mijn eigen paard te kunnen rijden bij manege Vosseburch.

Nienke de Ruiter

PONYSTAPPEN

SPRINGWEDSTRIJDEN

STARTERSLESSEN

DE VOSSEBURCH | LANGERAAR

Langeraarseweg 160a, 2461 CN Ter Aar

+31 6 30 75 35 96

manege@vosseburch.com

www.vosseburch.com

NL93 RABO 0127 0944 74 t.n.v. De Vosseburch